Mergi la conținut

Termeni și condiții

doctorchat.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor oferite de medicii care va consulta in persoana. Doctor Chat nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate pe Doctor Chat, intrucat acestea sunt doar sfaturi si nu reprezinta un diagnostic medical. Diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist.
Doctor Chat incearca sa ofere informatii profesioniste, accesibile tuturor utilizatorilor interesati de sanatatea lor. Este importat de subliniat ca informatia prezentata pe acesta platforma are un caracter suplimentar si in nici un caz nu poate substitui recomandarile date de medicii care iau contact cu realitatea cazurilor dumneavoastra. Scopul acestei platforme este acela de a va furniza sfaturi generale. Aceasta platforma trebuie utilizata doar in scopul obtinerii de informatii generale pentru intelegerea cat mai buna a starii dvs. de sanatate. Doctor Chat nu este un serviciu pentru cazuri de urgenta medicala. Platforma doctorchat.ro ofera Utilizatorului posibilitatea de a solicita un sfat profesionist de la un doctori specialisti, intr-o anumita problema de sanatate, in mod securizat, prin intermediul tehnologiei informației și mijloacelor electronice de comunicare. Serviciile prestate, la solicitarea Utilizatorului, pot fi sub formă de chat interactiv sau conferinţă video. Serviciile prestate sunt contra cost.
Materialele si sfaturile furnizate de platforma Doctor Chat trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize sau sfaturi medicale complete. Sfaturile noastre sunt date doar pe baza simptomelor pe care dumneavoastra le descrieti. Datorita acestui lucru, trebuie sa va asumati faptul ca o descriere incorecta sau incompleta a simptomelor poate sa determine discordante intre sfaturilor oferite si starea dumenavoastra reala de sanatate.
Raspunsurile oferite prin intermediul platformei sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind echivalente unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de platforma noastra nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. Platforma Doctor Chat, Administratorul Platformei, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi recepţionate prin Doctor Chat nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Termeni si conditii ale site-ului doctorchat.ro
1. Termeni generali
Prezentul document continand termenii si conditiile de utilizare a Platformei www.doctorchat.ro (denumit in continuare „Termeni si Conditii”) stabileste conditiile in care orice persoana poate vizita sau accesa platforma Doctor Chat (www.doctorchat.ro), sau poate utiliza (in orice mod) serviciile oferite prin intermediul platformei.
In intelesul Termenilor si Conditiilor: „Platforma” inseamna in continuare platforma / aplicatia web www. doctorchat.ro; „Administratorul Platformei” inseamna in continuare Webmedconsult S.R.L. cu sediul Bucureşti, sector 6, Splaiul Independenţei nr. 273, corp 3, etaj 3,; „Serviciul” inseamna orice serviciu oferit pe Platforma, si/sau orice modul sau componenta a acesteia; „Utilizatorul” inseamna in continuare orice persoana care viziteaza sau acceseaza Platforma, care isi creaza cont pe Platforma sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv Serviciul, “Doctorii” se refera la doctorii colaboratori care ofera raspunsuri la intrebarile Utilizatorilor prin intermediul Platformei.
Neacceptarea acestor Termeni si Conditii, sau a oricarei prevederi din acestea, astfel cum acestea sunt formulate in prezentul act, atrage obligatia Utilizatorului de a inceta de indata accesarea platformei. Accesarea sau vizitarea in continuare a platformei, a oricarei pagini din aceasta si/sau utilizarea Serviciului, precum si a oricarei componente a acestora constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.
Utilizatorul intelege si accepta in mod expres, in intregime si neconditionat, prevederile acestor Termeni si Conditii (Contractul dintre Utilizator si Administratorul Platformei) si intelege sa utilizeze Serviciul in stricta conformitate cu acestea. Utilizatorii care au un cont creat pe Platforma inteleg si accepta ca utilizarea in continuare a contului lor, precum si orice accesare sau vizitare in continuare a platformei, a oricarei pagini din aceasta si/sau utilizarea Serviciului, precum si a oricarei componente a acestora constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea; neacceptarea Termenilor si Conditiilor de catre Utilizatorii mentionati mai sus atrage obligatia acestora de a inceta de indata accesarea platformei.
Daca nu sunteti de acord cu prevederile acestor Termeni si Conditii, va rugam sa nu utilizati Serviciile oferite de Site.
Administratorul Platformei poate cesiona oricand catre un tert drepturile si obligatiile izvorate din prevederile acestor Termeni si Conditii, inclusiv prin cesionarea catre un tert a Contractului (Termeni si Conditii), iar Utilizatorul consimte anticipat la aceasta cesiune, conform dispozitiilor art. 1315 si urmatoarele din Codul Civil. Pentru a inlatura orice indoiala, utilizatorii platformei www.doctorchat.ro consimt anticipat la substituirea Webmedconsult S.R.L. cu un tert in raporturile nascute intre acesta si Utilizatori in temeiul prevederile acestor Termeni si Conditii.
2. Drepturile asupra continutului Site-ului
Conținutul și elementele de grafică ale Platformei, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, întreg conținutul în format text și orice alt material, transmis sub orice formă de și către Utilizatori (prin vizualizare directă pe Platformă, prin newsletter sau prin orice alte materiale legate direct sau indirect de Platformă) aparțin Administratorului Platformei și partenerilor săi și reprezintă conținutul Platformei.
Conținutul Platformei , indiferent de zona în care se află pe Platforma și indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv în scopuri personale, definite potrivit prezentului document ca fiind scopuri pur necomerciale, fără nici o intenție directă ori indirectă privind obținerea de profituri sau câștiguri de orice fel dintr-o asemenea utilizare. Orice utilizare de conținut de către terțe persoane în orice alte scopuri decât cele personale se poate face numai cu acordul scris, expres și prealabil al Administratorului Platformei.
Este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuția totală sau parțială, integrală sau modificată a conținutului acestei Platforme sau a oricarei părți a acestuia efectuate în orice alte scopuri decât cele personale; Administratorul Platformei îsi rezervă dreptul de a acționa în instanță orice persoană și/sau entitate care încalcă în orice mod prevederile de mai sus.
Este strict interzisă postarea pe Platforma a oricarui conținut, incluzând materiale, comentarii, imagini, secvente video, dar fără a se limita la acestea, care au un limbaj obscen sau vulgar, conțin texte ilegale, amenințătoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoane în orice mod sau care ar încălca orice alte drepturi și libertăți ale omului potrivit legislației în vigoare.
3. Nota de informare privind protectia datelor personale
Conform cerintelor legislatiei aplicabile in materia protectiei persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Administratorul Platformei va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Va informam ca datele personale pe care Utilizatorii le furnizeaza Administratorului Platformei sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime a Serviciului. Totodata, administratorul Platformei  se obligă să nu furnizeze către terţi şi să nu divulge conţinutul informaţiei obţinute de la utilizatori obtinute in prestarea propriu-zis.
4. Tarife si plati
In ceea ce priveste Servicii contra cost disponibile prin intermediul Platformei, Utilizatorul se obliga sa achite catre Administratorul Platformei tariful pentru respectivele Servicii, potrivit informatiilor disponibile pe Platforma. Un Utilizator va putea accesa Serviciile respective conform prevederilor prezentelor Termeni si conditii si conform informatiilor disponibile pe Platforma numai dupa autentificare si plata tarifelor corespunzatoare.
Utilizatorul nu poate cere rambursarea acestui tarif in nicio situatie in care a incalcat oricare din prevederile prezentelor Termeni si conditii.
Administratorul Platformei isi rezerva dreptul de a schimba tarifele pentru oricare dintre Servicii si de a stabili noi tarife in orice moment, potrivit propriei sale optiuni. Orice modificare de tarife va deveni operanta imediat dupa notificarea in acest sens a Utilizatorului (prin e-mail sau prin afisarea acesteia pe Platforma, potrivit optiunii Administratorului Platformei).
Avand in vedere efectuarea platii prin card, Utilizatorul se supune in intregime termenilor si conditiilor operatorului de plati, Webmedconsult S.R.L. fiind absolvita in intregime de orice raspundere cu privire la orice probleme intalnite in efectuarea platii.
5. Returnarea platii
Cererea returnarii platii se poate face de catre Utilizator doar in cazurile in care:
1.intrebarea sa nu a primit un raspuns pana in momentul cererii returnarii platii, si au trecut mai mai mult de 10 zile calendaristice de la publicarea acesteia.
2. în cazul conferintei video, medicul nu s-a conectat la data si ora programarii.  În cazul in care medicul nu s-a conectat la data/ora programarii prealabile, indiferent de motive, solicitarea se anuleaza in mod automat cu returnarea integrala a sumei achitate sau de comun acord se stabileşte o data/ora ulterioara pentru ca Utilizatorul sa beneficieze de serviciul solicitat.
3.In cazul in care doctorul nu este disponibil, Administratorul PLatformei isi rezerva dreptul de a directiona solicitarea Utilizatorului catre un alt doctor, fara a returna plata.
Pentru returnarea platii, Utilizatorul va trebui sa contacteze in scris departamentul de relatii cu clientii specificand emailul aferent contului sau de utilizator.
Returnarea plăţii nu se va realiza daca, in cazul coferintei video,  Utilizatorul nu s-a conectat la data/ora programarii. In acest caz, de comun acord, se va stabili o data/ora ulterioara pentru ca Utilizatorul sa beneficieze de serviciul prestat prin intermediul Platformei.
6. Legatura cu alte site-uri
Utilizatorii inteleg si accepta ca Platforma poate contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet, care nu se afla sub controlul sau indrumarea sa.  Administratorul Platformei este absolvit de orice raspundere in ceea ce priveste continutul sau opiniile exprimate pe aceste alte site-urile de internet, precum si corectitudinea si exactitatea acestora, iar Utilizatorii inteleg si accepta ca aceste site-uri de internet nu sunt monitorizate, controlate sau verificate in orice mod de catre Administratorul Platformei. Includerea unei legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet nu implica aprobarea in vreun fel a acestora de catre Administratorul Platformei. In momentul in care Utilizatorii acceseaza aceste site-uri de internet, ei o fac pe riscul lor, cunoscand ca utilizarea serviciilor oferite de aceste site-uri este supusa conditiilor stabilite de administratorii acestor site-uri.
7. Limitarea raspunderii
Administratorul Platformei nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres pentru continutul de orice fel al Platformei sau pentru intreg continutul oferit de catre Utilizatori. Administratorul Platformei va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Platforma si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil.
Administratorul Platformei nu ofera niciun fel de garantii sau raspundere pentru Continutul Platformei si in nicio situatie nu poate fi facut raspunzator pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parte, secventa, modul al Continutului de pe Platforma sau din imposibilitatea utilizarii acesteia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronata a oricaror prevederi ale Continutului Platformei.Utilizatorii inteleg si accepta ca furnizarea Serviciului poate fi afectata de anumite conditii obiective, precum si ca orice servicii oferite prin intermediul Platformei sunt oferite potrivit principiului „asa cum sunt”, „asa cum sunt disponibile”, iar Utilizatorii folosesc aceste servicii pe riscul lor. In consecinta, Administratorul Platformei nu poate fi tras la raspundere cu privire la orice informatii si date din Continutul Platformei, inclusiv, dar nu numai cele privind textul, imaginile, secventele video, sau orice alta activitate legata de utilizare, precum si nici un alt efect juridic derivand din acestea
Utilizatorii inteleg si accepta ca Administratorul Platformei este absolvit de orice raspundere in eventualitatea producerii oricarei opriri, intreruperi, ingreunari, disfunctionalitati sau erori in functionarea Platformei, in situatia unei erori tehnice de orice fel sau oricaror erori in furnizarea Serviciului, precum si in orice situatie in care nu ar dovedi cert ca orice erori sau probleme de natura tehnica din cele mentionate mai sus se datoreaza in mod direct si exclusiv culpei grave a Administratorului Platformei.
In mod expres, Utilizatorii inteleg si accepta ca Administratorul Platformei este absolvit de orice raspundere pentru orice fel de daune directe, indirecte, incluzand dar fara a se limita la pierderi de profit, vad comercial sau alte pierderi intangibile, rezultate din utilizarea Serviciului sau orice alt aspect in legatura cu Serviciul precum si din utilizarea Continutului Platformei in orice mod sau orice efecte juridice derivand din aceasta.
In cazurile de forta majora, Administratorul Platformei si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, sunt exonerati total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la acestea, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Administratorului Platformei, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusi informatici, atacuri informatice de orice fel si interferarea cu programe informatice malitioase, accesul neautorizat in sistemele Platformei, erorile de operare, greva etc.
8. Doctorii
(1) Utilizatorii inteleg si accepta ca Doctorii care ofera raspunsuri prin intermediul Platformei nu sunt angajati ai Platformei si nu se poate considera ca isi exercita profesia de doctor ca persoana fizica independenta pe baza de contract incheiat cu Platforma/Administratorul Platformei, in sensul art. 385 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii („Legea nr. 95/2006”). Asadar acestia sunt exonerati de orice raspundere pentru oferirea de informatii medicale prin intermediul Platformei.
(2) Utilizatorii inteleg si accepta ca Doctorii nu sunt raspunzatori pentru daunele şi prejudiciile produse în exercitarea profesiunii: (i) când acestea se datorează condiţiilor de lucru sau (ii) când acţionează cu bună-credinţă în situaţii de urgenţă, cu respectarea competenţei acordate. In situatia in care o instanta va stabili ca Doctorii nu sunt exonerati in totalitate de raspundere in temeiul art. 1 de mai sus, acestia vor fi exonerati de raspundere in temeiul cazurilor de limitare a raspunderii prevazute la prezentul articol, potrivit art 654 (2) din Legea nr. 95/2006 .
(3) Utilizatorii inteleg si accepta ca Platforma/Administratorul Platformei nu este o unitate sanitara publica sau privata, furnizoare de servicii medicale, asadar nu i se poate angaja raspunderea in temeiul art. 657 din Legea nr. 95/2006 sau pe baza oricarui alt temei legal.
(4) În oferire raspunsurilor prin intermediul Platformei, doctorii sunt obligati să acţioneze cu competenta si prudenta, tinand cont de politica de confidentialitate, etica profesionala, secretul medical in sticta conformitate cu legislatia in vigoare.
(5) Utilizatorii isi asuma responsabilitatea pentru alegerea doctorului si  a informatiei furnizate catre acestia in solicitarea unui sfat/recomandare cu caracter medical.
(6)Utilizatorii inteleg si accepta expres dispozitiile prevazute in art. (1),(2),(3) de mai sus, potrivit art. 1203 Cod Civil.
9. Legea aplicabila. Litigii
Drepturile si obligatiile Utilizatorilor si ale Administratorului Platformei, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a municipiului Bucuresti.
10. Modificarea Termenilor si Conditiilor
Administratorul Platformei are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligat sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare va fi considerata ca fiind acceptata deplin si neconditionat de catre oricare dintre Utilizatori prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de Platforma sau de Serviciu ori prin accesarea Platformei, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea Platformei si/sau utilizarea in orice mod a Serviciului.
CONDIŢII SPECIALE REFERITOARE LA UTILIZAREA SERVICIULUI „INTREABA UN DOCTOR ONLINE”
Serviciile sus-menţionate de furnizare de informatii in legatura cu anumite probleme medicale si de recomandari medicale („Serviciul”) disponibile prin intermediul Platformei sunt accesate de dvs. cu respectarea urmatorilor termeni si conditii.
Accesarea Serviciilor
1. Administratorul Platformei furnizeaza servicii de informare pe teme medicale si recomandari medicale, potrivit prevederilor prezentei Conventiei si explicatiilor oferite pe Platforma. In prezenta Conventie termenii de „recomandari medicale” au urmatorul inteles: informatii generale in legatura cu anumite afectiuni de natura medicala si nu trebuie interpretati in sensul in care ar reprezenta un consult medical de specialitate. Prin intermediul Serviciului, Administratorul Platformei nu ofera consultatii medicale cu privire la problemele de sanatate ale utilizatorului sau ale oricarei alte persoane, nu ofera un diagnostic, nici indicatii de tratament pentru vreo afectiune; prin intermediul Serviciului Administratorul Platformei ofera informatii pe probleme medicale generale, dar si informatii pe probleme medicale particularizate. Administratorul Platformei furnizeaza Serviciul sub rezerva respectarii de catre Utilizator a prevederilor prezentei Conventii.
2. In toate cazurile care au legatura directa cu starea de sanatate a unei persoane, apelati la serviciile medicului dumneavoastra de familie sau ale unui medic specialist. Serviciile furnizate prin intermediul Platformei au rol exclusiv educational si informativ si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Avand in vedere insusi modul in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala transmisa prin intermediul Serviciilor nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. Serviciile nu inlocuiesc sub nicio forma consultul medical de specialitate. Administratorul Platformei nu ofera nicio garantie ca informatiile si recomandarile medicale furnizate prin intermediul Serviciilor sunt adecvate starii de sanatate sau nevoilor Utilizatorilor. In consecinta, Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe recomandarile medicale furnizate prin intermediul Serviciilor, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Nu neglijati sau nu amanati niciodata consultatia medicala de specialitate din cauza informatiilor obtinute prin intermediul Serviciilor.
3. Utilizatorul certifica Administratorul Platformei ca are cel putin 18 ani prin simpla acceptare a prezentei Conventii. Utilizatorul certifica, de asemenea, prin simpla acceptare a prezentei Conventii, ca potrivit prevederilor legale in materie are dreptul sa utilizeze Serviciile si sa acceseze paginile aferente Serviciului, si isi asuma responsabilitatea completa pentru alegerea si utilizarea Serviciului.
4. Pentru a obtine informatii in legatura cu tema medicala dorita, Utilizatorul va completa un chestionar prin care va furniza informatii despre aceasta, scopul fiind acela de a oferi o imagine cat mai clara colaboratorilor Administratorul Platformei asupra temei dorite. Utilizatorul se face responsabil pentru corectitudinea datelor si informatiilor furnizate catre Platforma.  Utilizatorii vor apela la Serviciul oferit de Administratorul Platformei mai ales in situatiile in care deja au o opinie medicala sau un diagnostic şi doresc informatii suplimentare despre acestea, sau in situatii similare. Sub nicio forma Utilizatorul nu va apela la aceste servicii substituindu-le unei consultatii medicale de specialitate.
5. Utilizatorul este responsabil pentru intreaga sa activitate privind Serviciile sau in legatura cu acestea. Orice incercare a oricarui Utilizator de utilizare frauduloasa, abuziva sau ilegala a Serviciilor sau orice incercare a oricarui Utilizator de utilizare a Serviciilor impotriva prevederilor prezentei Conventii ori intereselor Administratorul Platformei sau altor persoane, confera Administratorul Platformei dreptul de a intrerupe ori suspenda pe durata decisa discretionar de Administratorul Platformei dreptul Utilizatorului de a utiliza in intregime sau in parte Serviciile ori de a accesa Platformei.
6. Utilizatorul intelege si accepta ca prin intermediu Serviciilor, Administratorul Platformei ofera in mod direct sau prin intermediul colaboratorilor sai doar anumite informatii de natura medicala pe anumite teme generale sau specializate indicate de Utilizator si ca nu are nici o obligatie ori raspundere privind urmatoarele, dar fara a se limita la acestea; Utilizatorii care acceseaza Serviciile prin intermediul Platformei; continutul fisierelor transmise de Utilizatori catre Administratorul Platformei, colaboratorii si partenerii contractuali ai Administratorul Platformei prin utilizarea Serviciilor; informatiile receptionate de Utilizatori in urma utilizarii Serviciilor; orice consecinte care pot deriva din cele mentionate mai sus; actiunile care pot fi / nu pot fi intreprinse de catre oricare Utilizator sau oricare persoana, ca rezultat direct sau indirect al utilizarii Serviciilor. Administratorul Platformei nu poate fi tras la raspundere in orice mod ori masura pentru orice fel de actiuni desfasurate de catre Utilizator si nici pentru utilizarea in orice mod a Serviciilor sau orice alta activitate in legatura cu Serviciile. Utilizatorul apeleaza la Servicii pe propria raspundere. In cazul in care considerati ca simptomele dvs. reprezinta o urgenta medicala, contactati serviciile de urgenta medicala corespunzatoare. Doctor Chat nu este un serviciu pentru cazuri de urgenta medicala. Administratorul Platformei nu recomanda si nu sustine nici un fel de teste, proceduri, medici, opinii sau informatii specifice. Folosirea oricaror informatii furnizate prin intermediul Serviciilor va fi facuta de Utilizator in intregime pe propria raspundere.